BASCO & XALID SOFI i Kulturkällaren

Område: Alvesta
Arena/Plats: Kulturkällaren
Kategori: Musik, teater och nöje

Kom och njut av härlig musik i den mysiga Kulturkällaren!
Det danska folkmusikbandet Basco är på turné i Musikriket och gör ett stopp i Alvesta. Tyrolens Vänner har fått uppdraget att arrangera denna konsert och ska försöka sätta sin prägel på kvällen. De har även valt att boka in den fantastiska musikern Xalid Sofi som spelar magiska toner på sin Oud i pausen!

Det prisbelönta och skrupelfria skandinaviska folk- och rootsbandet Basco är en stark musikalisk upplevelse. Med virtuositet, humor och en mycket smittsam energi har de tagit publiken över hela Europa i sitt musikaliska universum. En Basco-konsert erbjuder många nyanser och temperament. De fyra musikerna levererar ett våldsamt driv i musiken som fyllts av berättelser och en bra melodi i mitten. Basco vill egentligen bara berätta några historier. Deras musik är komplex och varierad, från snabba och slagkraftiga reels fulla av hartsdamm och svett, genom ljuvliga och melankoliska låtar som berättar om kärlek vunnen och förlorad, vidare genom sporadiska feberdrömmar om fraktal komplexitet och fascinerande texturer, till sånger som, när det kommer till kritan, faktiskt bara handlar om sex.
Bascos material är nära på helt originell; skamlöst och lättsinnigt stulen från skandinaviska, engelska, keltiska och amerikanska idiom, för att forma någon slags organisk, mustig stuvning - full av vitaminer och antioxidanter. Detta var Danmark 2003, och efter åtta års sjudning berikades stuvningen av förstklassiga Skånska råvaror, som gav den där fördjupade smakupplevelsen man aldrig glömmer.

Bandet har vunnit det prestigefyllda Nordic Music Price 2014 och fått utmärkelser på Danmarks Musikpris Folk - "Årets Artist 2013" (Citizenist Ale Carr) och "Years of Songs 2012" (Hal Parfitt Murray).

XALID SOFI
Xalid Sofi är en mycket välkänd musiker i sitt forna hemland Syrien där han var professionell musiker. Hans röst och hans fantastiska oudspel berör på djupet och fängslar lyssnarna.
I Sverige har han tyvärr haft svårt att försörja sig genom musiken och har jobbat inom andra branscher. På Alvesta Folkfest gjorde han en bejublad konsert 2015 och äntligen får vi se honom i Alvesta igen.

Kulturkällaren öppnar kl 18, Basco på scen kl 19 för första set, Xalid Sofi spelar i pausen kl 19.45, Basco set 2 kl 20.15.
Servering av enkel mat och goda alkoholfria drycker!


Hjärtligt välkomna!
/Tyrolens Vänner

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Entré 100 SEK Biljetter går att köpa på Alvesta bibliotek eller via kortbetalning i entrén. om man vill förboka biljetter görs det via mail eller tel. se kontaktuppgifter.

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Alvesta turistbyrå
Stationshuset plan 2
Centralplan 3, Alvesta
turistbyra@alvesta.se
+ (46) 472-152 55