Doug Seegers & Charlee Porter på Tyrolen

Område: Alvesta
Arena/Plats: Tyrolen
Kategori: Musik, teater och nöje
Datum: Onsdag 25 jul 2018

DOUG SEEGERS tillbaka till Tyrolen. Härlig helkväll för Countryälskare!

Tyrolen öppnar kl 17 med Olles onsdag.
Kl 19 spelar Charlee Porter sitt första set
Kl 21 spelar Doug Seegers
ca Kl 22.30 spelar Charlee Porter sitt andra set

Biljetter 290kr+ förköpsavgift på www.tickster.com
På plats 350kr kontant eller med kort

Även Nycirkus: Planck, med Tin Can Company kl 20 för de som är sugna på det! Går att köpa kombobiljett där det också ingår för 400kr.

DOUG SEEGERS
Dougs genombrott måste tillhöra en av modern tids allra mest häpnadsväckande solskenshistoria. Han gav sig av på luffen redan som 17-åring efter att ha gått igenom en tumultartad uppväxt. Därefter har Seegers spelat på olika gator och barer runtom i USA, men stapplat genom livet i svår fattigdom. Åren gick, Doug fortsatte skapa ny musik och resa runt med gitarren på ryggen. Men så en helt vanlig dag för fem år sedan så passerar av en slump Jill Johnson och Magnus Carlson samma gata i Nashville där Doug Seegers framför sitt eget verk ”Going Down to the River” när de skulle spela in TV-program. Det väckte enorm förtjusning av de svenska musikikonerna och en ny superstjärna som tidigare inte fått sitt erkännande hade upptäckts. Han fick därefter uppträda i ”Jills Veranda” 2014 under en kväll den svenska befolkningen aldrig glömmer, och har därefter utvecklats till att bli en folkkär artist i Sverige.
Men lika anmärkningsvärt som genombrottet är, lika häpnadsväckande och smått mirakulöst är hur Doug Seegers kom upp till ytan som en till synes rutinerad, synnerligen kompetent och i högsta grad inspirerad sångare, låtskrivare, musiker och artist. I studion och på scen. För att inte tala om alla andra situationer som hör artistlivet till. Doug hanterar intervjuer, TV-inspelningar, skivsigneringar och fotosessions med upphöjt lugn och en alldeles självklar professionalism. Det är precis som han inte gjort något annat i hela sitt liv.
Som låtskrivare och artist knyter Seegers an till en klassisk tradition i den amerikanska södern. En tradition där gränserna mellan country, soul, rock och blues är osynliga eller i alla fall otydliga. Sommaren 2016 gjorde Doug Seegers en oförglömlig spelning på Tyrolen tillsammans med Weeping Willows och i år får vi den stora äran att återse honom i Blädinges sextiotalsparadis.

CHARLEE PORTER
Porter är ett stort löfte inom countryn som turnerat runt en hel del genom åren. Hennes debutalbum 2008 blev ett rejält genombrott och hennes musik spelades på radiostationer runtom i världen.
Musiken är en blandning av folkmusik och country, men har även inspiration från pop och indiegenre.
Att hitta en artist som är värdig att få agera förband till country-legenden Doug Seegers är inte helt lätt, men Charlee Porter är en sådan. Uppträdandet kommer ske med storbandet bestående av sex stycken briljanta musiker, och de släpper nya låtar under sommaren!

Konserten blir inne eller ute beroende på vilket väder som bjuds!

Parken öppnar kl 17 i samband med Olles onsdag med serveringar, musik och bilträff vilket ingår i biljetten.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Jul
Onsdag 25 jul 2018 17:00 - 23:00 Tyrolen

Kontaktinformation

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Alvesta turistbyrå
Stationshuset plan 2
Centralplan 3, Alvesta
turistbyra@alvesta.se
+ (46) 472-152 55