Tyrolens Progg- & visfest

Område: Alvesta
Arena/Plats:
Kategori: Musik, teater och nöje
Datum: Lördag 17 aug 2019 - söndag 18 aug 2019

Tyrolens Progg & Visfest återkommer till Tyrolen i Blädinge för tredje gången.

Även i år blir det en förfest på Kafé de luxe i Växjö med härliga konserter den 16 augusti. Artister avslöjas snart! Kombibiljett till båda kvällarna kommer finnas att köpa! Obs! 18-årsgräns på Kafé de luxe och ett begränsat antal biljetter! Mer info kommer snart på kafedeluxe.se

Kom & njut av dessa fantastiska artister på Tyrolen:
NYNNINGEN
Musikrörelsens stora kultband, numera Tyrolens kära kelgris, återvänder till progg- och visfesten! Skulle Sveriges mest framstående album krönas hade garanterat ‘FÖR FULL HALS’ från 1973 varit en bubblare. I år släpper bandet sitt första album på 43 år vilket firas med en Tyrolenspelning och ackompanjemang av lysande vissångerskan Matilda Magnusson.

MERIT HEMMINGSSON
Redan på 50-talet uppträdde Merit med en ny form av pianojazz som aldrig tidigare skådats. Men det var under 60-talet, när hon gick över till att spela hammondorgel, som det stora genombrottet kom. Merit gör en unik spelning på årets proggfest tillsammans med suveräne trumslagaren Ola Hultgren, en av många storheter inom musikvärlden som Merit spelat ihop med.

FRANSKA TRION
Bandet bildades redan 2002 men har fått sitt stora erkännande på senare år, inte minst av musikkritiker. Franska Trion spelar en säreget rockig jazz, med laddade texter av Matti Ollikainen som intensivt fångar in sin publik i en värld av såväl hjärtskärande som ilskna och hoppfulla livsberättelser.

MIKAEL RAMEL
En besättning av idel legendarer spelade 1972 tillsammans ihop det kultförklarade albumet “Till Dej”. Det dröjde cirka 50 år innan bandet skulle återförenas och gjorde det då i samband med Psykjuntan på Tyrolen 2015. Till årets proggfest återvänder bandet till sextiotalsparadiset.

CONTACT
Tyrolen har fått den stora äran att få vara en av arrangörerna till det legendariska proggbandet Contacts första turné sedan 1972! Det kommer ske med en sagolik uppsättning av musiker med bland annat låtskrivarna Ted Ström och Lorne de Wolfe i spetsen.

MAJA JOHANSSON
Med sköra och allvarligt skarpa texter, men med stor variation i melodierna svävar Maja Johansson mellan indiepopen och vismusikens värld. Småländska Maja har blivit ett snabbt växande namn för musikälskare och nu är det äntligen dags för ett uppträdande på Tyrolen!

STINA KÜNSTLICHER
Säkert har du hört talas om Stinas föreställning ‘En Krogknegares Sånger’ om att jobba inom krogbranschen som blev en stor succé bland olika konsertplatser runtom i Sverige. En strålande musiker med bred repertoar och som uppträtt med Sveriges allra mest framstående vismusiker.

SIRI KARLSSON
Denna kritikerrosade duo bestående av Cecilia Österholm och Maria Arnqvist, har utmärkt sig med sin extraordinära variant av psykedelisk folkmusik. Det utlovas en experimentfull, annorlunda och minnesvärd tillställning på scen!

BILJETTER (OBS! Släpps 1 maj!):
Förköp 400kr + serviceavgift på Tickster från den 1 maj.
Kombibiljett inklusive förfesten 500kr + serviceavgift
På plats 17 augusti kl 15-23 500kr. Endast kortbetalning.
Bara förfesten 200kr på kafedeluxe.se
Barn under 13 år går in gratis med målsman på Tyrolen!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Aug
Lördag 17 aug 2019 15:00 - 02:00  
18 Aug
Söndag 18 aug 2019 15:00 - 02:00  

Kontaktinformation


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Alvesta turistbyrå
Stationshuset plan 2
Centralplan 3, Alvesta
turistbyra@alvesta.se
+ (46) 472-152 55